Lenen zonder bank

Ben jij op zoek om geld te lenen zonder bank. Met andere woorden om prive geld te lenen? Bekijk dan meteen de mogelijke opties die zich aanbieden. We hebben het gemakkelijk gemaakt voor jou en alle online prive aanbieders die geld lenen zonder bank hieronder op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken. Het is natuurlijk aan jou om de uiteindelijke beslissing te nemen met welke prive geldschieter jij in zee gaat.

Prive aanbieders

KredietinstellingMin. bedragMax. bedragRente* (%)Maandelijkse afbetaling*Totale kost 
Auxifina250070.00013.5€ 167,82€ 6.041,00Simuleer >>
Kredietpartner50090.00010.5€ 161,39€ 5.810,30Simuleer >>
Creditvite50090.00010.5€ 161,39€ 5.810,30Simuleer >>
Kredietpunt2501onbeperkt9.99€ 160,30€ 5.770,80Simuleer >>
Recordbank1300100.00013.5€ 167,82€ 6.041,52Simuleer >>
*Maandelijks op €5000 over 36 maand

Voor je een beslissing maakt willen we je op de verborgen, mindere kanten wijzen van het geld lenen zonder bank. Naast deze ‘nadelen’ kan je ook rekenen op een groot voordeel: de mogelijkheid om snel geld te lenen zonder bank. Bij een bank, of andere financiële instelling, zal je in de meeste gevallen een resem formulieren, gesprekken en onderhandelingen moeten ondergaan vooraleer je het uiteindelijke gewenste bedrag op jouw rekening ziet verschijnen. Wanneer je privé geld leent zal deze rompslomp vaak niet nodig zijn. Een private lening komt meestal voor in de vorm van een minilening. Wanneer het om grotere leningen gaat, is het mogelijk dat ook geld lenen zonder een bank niet mogelijk zal zijn zonder bijkomende vragen en onderpand.

Geld lenen zonder bank vs. Banklening

Geld lenen zonder bank
(privaat)
Banklening
Waarborg Geen waarborg Waarborg vereist
Goedkeuringstermijn Nihil Een dagen tot enkele weken
Persoonlijke informatie Basis informatie Uitgebreide screening
Minimum bedrag 0
afbetalingstermijn Verschillende mogelijkheden Verschillende mogelijkheden
Maximum bedrag Ongelimiteerd*
Intrest

* Er mag dan wel geen limiet staan op de bedragen die een bank jou kan lenen, toch zal een maximum bedrag bepaald worden. Dit zal afhankelijk zijn van jouw persoonlijke, financiële situatie.

Zoals je kan zien, zijn er vele voordelen wanneer je geld leent zonder bank ten opzichte van een banklening. De grootste pluspunten zijn de goedkeuringsperiode, die zo goed als onbestaande is bij het geld lenen zonder bank, en daarnaast ook de waarborg, die bij kleine bedragen zoals een minilening niet van vereist is. Daarnaast willen we je er ook attent op maken dat je niet over het hoofd mag zien dat privé leningen vaak duurder uitvallen dan bankleningen. Dit komt doordat de intrest bij een private lening hoger ligt dan bij publieke, bankintresten. De reden hiervoor is omdat de privé instanties die jou een lening zonder banktussenkomst aanbieden, grote risico’s nemen door geen waarborg of achtergrond informatie van jou te eisen.